Znáte způsob jak si s jednoduchými dekoracemi můžete zútulnit domov?

Stěhujete se do nového a snažíte se svůj domov co nejvíce zútulnit, ale stále tam něco chybí? To se občas stává. Právě proto přinášíme pár rad, kterými můžete výrazně ovlivnit to, jak bude váš domov působit.

Při zařizování vašeho domova, jsou důležité všechny detaily, protože právě ty v konečném důsledku tvoří celek. Opravdu je podstatné vše, od luxusní konvice na čaj, až po jednoduchý typ nočního stolku.

 Zařízení byste měli vybírat v barvách, které k sobě ladí, a hlavně aby vám, ani nikomu v domácnosti netrhaly oči, nebo nějak nepřekážely. Ideální jsou snadno kombinovatelné barvy, jako je například bílá, krémová a podobné barvy, ke kterým můžete přiřadit většinu barev.

Abyste se i v příkladně zařízeném domě cítili dobře, mohou vám k tomu pomoci:

Oblíbené barvy

Pokud mezi vaše oblíbené barvy patří výrazná barva, jako například krvavě červená, žlutá, oranžová a podobně, je lepší, abyste tyto barvy začlenili do vašeho bytu v podobě doplňků. Jako dobrý příklad si můžeme představit černý gauč, na kterém budeme mít krvavě červené dekorační polštáře. Nebo si můžete zařídit bílou koupelnu, kterou bude obohacovat zelená nádoba na mýdlo, malý koš, držáky na ručník atd ..

Rodinné fotografie

Co vám může víc připomínat domov, než když máte na očích vaše blízké. Samozřejmě ani fotografií by nemělo být přehnaně mnoho, všeho s mírou. Například fotoobraz s rodinnou fotografií je krásná dekorace, která bude určitě dodávat vaší domácnosti na rodinné atmosféře.

Květiny 

Správně vybrané květiny mohou přinést do bydlení kousek života. Pokud tedy jste schopni se o rostliny starat, můžete vybrat jemné a zároveň trvanlivé kousky, které dají vaší domácnosti zas jiný rozměr, než neživé dekorace. Pokud nejste v péči o květiny zrovna přeborníci, můžete si pořídit rostlinu, která jé méně náročná na péči. Například takový fícus, aloe vera, dracéna a podobně. 

Porcelán

Kvalitní porcelánové misky, hrnečky, čajníky nebo vázy jsou krásným doplňkem, který může vaší domácnosti dát o trochu jiný rozměr. Porcelánové výrobky jsou praktické a zároveň dobře vypadají, čili splňují dvě podstatné funkce.

Příjemná vůně

Co může být víc, než když vás hned po otevření dveří praští do nosu příjemná vůně. Možná vanilková, čokoládová, jahodová, jednoduše vaše oblíbená. Dnes už je nekonečno variant, jak může vypadat osvěžovač vzduchu. Tudíž se nemusíte obávat toho, že by vám nevzhledné osvěžovače zohyzdily celkový vzhled místnosti.

Stejně důležitý je exteriér

Pokud je interiér podle vašich představ, je důležité abyste si stejný pocit udrželi, i když opustíte obývák a budete mít chuť si vypít kávu, ať už na balkoně nebo na terase. Stará zrezivělá stolička, nebo jen nějaký nahodile vybraný starý "nábytek" ve vás nemusí vzbuzovat právě nejlepší dojem.

 Ale naopak, pokud budete mít i zahradu zařízenou tak, jak si představujete a bude plně využitelná, můžete ji využít nejen k posezení u kávy, ale klidně na rodinné grilování, malé oslavy a jiné příležitosti.

Při zařizování terasy, se může stát, že se nebudete moct rozhodnout, zda si vybrat dřevěný, nebo ratanový nábytek. Je potřeba vzít v úvahu vaše nároky a výhody, nevýhody materiálu. To vám urychlí rozhodování a ušetřený čas můžete věnovat třeba své rodině nebo sami sobě.

Závěr

Výběr správného zařízení může být dost náročný. Avšak pokud si na tom dáte od začátku záležet, nebude potřeba ho za určitou dobu, ať už za měsíc nebo za rok, byt/dům přestavovat. Budete si moct vychutnat společně strávené chvíle se svou rodinou v tom nejútulnějším domově, jaký si dokážete představit. Proč? Protože jste ho přece zařizovali vy, tudíž rázem žijete v domě vašich snů.