JEDNODUCHÉ TIPY NA ZÚTULNĚNÍ VAŠÍ LOŽNICE

Středobodem bytu je ve většině domácností kuchyně, ale tak trochu opomíjeným srdcem je jistě ložnice. V té trávíme nejvíce času a proto by právě ložnice měla být útulná, pohodlná a každý by se v ní měl cítit co nejlépe. Podívejte se na jednoduché typy jak zútulnit právě tuto důležitou místnost ve vašem bytě.

Nikdo určitě nebude namítat nic proti tomu, že samotná ložnice je významná už z toho důvodu, že v ní trávíte pravděpodobně nejdelší čas z celého dne a hlavně zde „dobíjíte sté baterky“. Navíc právě při spánku by se každý měl cítit maximálně bezpečně a pohodově, proto by měla ložnice sama o sobě vyzařovat klidnou energii. Samozřejmě, ne vždy je možné měnit její dispozice, ale pohodu můžete navodit i drobnostmi.

Ideální barvy

Syté a výrazné barvy, jako je třeba červená nebo rudá nemají určitě v ložnici své místo. Pro uklidnění nejen očí, ale i vaši mysli ponechejte zdi čisté bílé, či s jemnými tóny zelené nebo modré. Strop se snažte vždy ponechat bílý, nebo alespoň ve světlejším tónu než stěny. Toto jsou ideální barvy vhodné pro relax a odpočinek.

 

Přehoz přes postel

Pěkný přehoz přes postel vám poslouží nejen na zakrytí nedokonalosti při stlaní, ale také celou ložnici zkrášlí. Vytvoří dojem uklizeného a luxusního pokoje.

Dekorační polštáře

Ke spaní sice většina z nás používá jen jeden polštář, ale uvidíte, že když postel vylepšíte i nějakým  dekoračním polštářem, dojem z útulnosti se umocní. Polštáře můžete přidat i dva či více, záleží na vašem vkusu a nemusí být vždy povlečeny stejně jako polštář, na kterém spíte.

Osvětlení ložnice

Lampičky nejen zkrášlí vaši ložnici, ale jsou i velmi praktické, když chcete v posteli relaxovat s knihou, nebo i jen tak lenošit. Na nočním stolku určitě nějakou máte. Pokud bude mít robustnější stínítko, hned se umocní dojem určitého přepychu. Vynikající je také vyšší lampička s kloubem, která je ideální právě pro postelové čtenáře. Hlavní světlo v ložnici volte střídmé, se stínítkem, které dokonale navodí příjemnou atmosféru. Ideálním doplňkem je i vypínač s regulovatelnou intenzitou světla, či přímo světlo s dálkovým ovládáním, které budete mít na svém nočním stolku vždy při ruce.

Noční stolky

Pokud přemýšlíte o jejich koupi, nikdy neopomeňte zapřemýšlet nad praktickými zásuvkami nebo dvířky, kam můžete skrýt většinu méně používaných, ale přesto potřebných předmětů. Do zásuvek ještě můžete pořídit například menší textilní krabičky bez víka, které vám i v zásuvce udrží pořádek.

Několik drobností navíc

Útulnosti ložnici můžete pomoci i drobnými dekoracemi. Hezké kvetoucí květiny příjemně nejen provoní celou místnost, ale jsou lahodné i pro oko. Jen dejte pozor na druhy, které se do ložnic nehodí. Fotky, obrazy, nebo třeba plecháčky s vtipným potiskem na nočním stolku dotvoří celkový dojem a také připomenou například příjemné chvíle strávené s vašimi blízkými, nebo nezapomenutelné okamžiky. To vše vytvoří útulný celek, v kterém se vám bude perfektně usínat. No a není nic lepšího, než mít hned po ruce na ráno připravený nějaké pár veselých ponožek, který vám při vstávání vykouzlí úsměv na rtech a zpříjemní probuzení do nového dne.